Sunday, 25 November 2012

BALIK MALAYSIA (Part 2)

Lebih kurang jam 7pg waktu UK 17hb nov kami check in....alhamdulillah....dh check in, luggage bsar pn dh msuk....LEGA.....!!!kurang satu beban....tnggal la hand luggage sorg satu n pram(stroller) alif....kmarin sblum kami bertolak dr hull, aku siap gi keja lg...blk rilex2 kejap, trus kluag rumah....xtdo smpai la pg tu...masa tgah queue nk check in pnya la ringan kepala mcm nk pitam ja rasa....buatnya pitam, ada ja yg tlepas plane ni....haih....mintk smpang...apa2 pn smuanya dh slamat....

Skali lg dlm blog ni terpaksa meminjam gambag dr web lain sbb aku smpai skang ni bru dpt bli camera bru utk ganti 500D yg aku jual d england sblum blk itu hari....gmbag d bawah menunjukkan lbih kurang mcm ni lah kami terpaksa queue utk check in hr tu...



Smentara menunggu nk  msuk balai berlepas, air smua minum bg puas n bg habis....bkn apa, liquid melebihi 10ml bg stiap botol adalah mnjadi larangan utk dibawa msuk ke kapal sama ada dlm hand luggage atau pgang d tgn...mmg dilarang keras...nk melepasi kawalan keselamatan, smua isi kndungan bes di'scan'....brg mcm labtop n handphone mmg kna kluarkan n diletak dlm sama2 dgn beg.....belt pn kena buang n ltak dlm tray utk scan....klau aku d airport amsterdam dlu, kasut n socks pn kena tanggal, barulah kta ble lalu gerbang scanner.....huh....


Mcm ni lah lbih kurang kami melalui proses penapisan sblum debenarkn masuk ke balai berlepas....
Pesawat A300-600R Airbus yg kami naik ..... dh msuk ja ke dalam flight ni, hanya Allah sj yg tau mcmana leganya aku waktu tu....kami bertiga dh dpt duduk d seat msing2.....dh bole berehat, dh bole menarik nafas lega...bole kami melelapkan mata skejap smentara kami smpai ke Doha, Qatar utk transit flight...perjalanan yg kami jangka x smpai 6jam mnjadi hmpair 7jam...xtau lah apa msalah yg lmbat smpai....

2 comments:

  1. welcome home mel and family....nti bole jumpa kat kedah.insyaallah =p

    ReplyDelete
  2. thanks a lot...insyaAllah nnti ada rezki kta jmpa :-)

    ReplyDelete